Suprafete aplicabile pentru presiune si forte de tragere in scopul schimbarii corpului
 
Growing of the skin
Pic. 3
Crestere naturala a pielii in timpul sarcinii prin streching intern.
 
Cultural growth of lips and ears
Pic. 4
Tribul Mursi folosesc bijuterii ornamentale pentru extinderea tesutului moale.
 
Enhancement of bones
Pic. 5
Sporirea cresterii oaselor, muschilor si ale partilor moi: luptand pentru frumusetea ideala.
 
Dangerous penis expanding
Pic. 6a
Extensoarele facute manual pot avea efect, dar pot fi, in acelsi timp, si foarte periculoase datorita riscului "strangularii penisului" si a tesutului intins.
 
Professional penis expanding
Pic. 6b
Penis-extensorul PeniMaster cu tije de extensie si curele de siguranta pentru cele mai bune rezultate atat in domeniul cresterii, cat si al sigurantei.
 
Braces
Pic. 7
Proteza pentru indreptarea dintilor strambi.
 
Leg elongation
Pic. 8
Exntensor pentru picioare, fixat exterior osului.
 
Skin expander implants
Pic. 9
Extensor de piele pentru implanturi.
 
Implanted breast expander
Pic. 10
Extensor de piele dupa mastectomie, datorita cancerului.
 
Skin harvesting
Pic. 11
Recoltarea tesutului pielii folosind un extensor implantat pentru o operatie chirurgicala faciala.
Marirea penisului cu un extensor   Indreptarea penisului cu un extensor
Penis enlargement principle   Straightening of the penis
Pic. 1
Timp de cateva ore pe zi pe parcursul a catorva luni, dispozitivele moderne ale penis-extensorului medical exercita o tragere de 400-1100 grame de-a lungul penisului. Ca reactie a aceste solicitari, corpul creeaza noi celule in penis(celulele noi sunt colorate cu roz in magine). Din momentul in care celule devin tridimensionale in toate directiile, penisul creste inlungime si grosime.
  Pic. 2
O curba normala (nepatologica) in penis este cauzata de numarul inegal de celule din partile apose ale penisului. Partea cu celule mai putine(a se vedea imaginea din stanga) este mai scurta, cauzand o curbare a penisului, in special in timpul erectiei.

Prind intinderea penisului, partea cu celule mai putine este expusa solicitarii, fapt ce determina cresterea rapida, in ea, a numarului de celule, decat in partea cu mai multe celule, astfel curba incepand sa se netezeasca.

Organismul fiintei umane se va adapta, in cele din urma, la solicitarea mecanica pe termen lung cauzata de presiune sau forte de tragere, ajungand in final sa isi schimbe forma. Pentru ca acest lucru sa se intample totusi, celule noi trebuie sa ocupe zona afectata (exemplu: marirea penisului folosind un extensor, pic. 1 and 2). Acest lucru inseamna ca aceasta crestere va aparea si va fi permanenta, neconditionata de terminarea tratamentului.

  1. Schimbari naturale in forma corpului, survenite in urma presiunii sau a fortelor de tragere

  2. Schimbari in concordanta cu preferintele culturale, survenind din urma presiunii sau a fortelor de tragere.

  3. Schimbari de ordin medical survenite in urma folosirii extensorului

  4. Bibliografie

Back to question overview1. Schimbari naturale in forma corpului, survenite in urma presiunii sau a fortelor de tragere

O marire naturala a partilor corpului poate fi observata, odata cu trecerea anilor, in cazul sanilor, spre exemplu. Datorita fortei pemanente de tragere a gravitatiei aplicata tesutului sanului, acesta isi schimba forma si marimea(„sagging breasts“). Acelasi lucru se intampla si in cazul schimbarilor faciale survenite odata cu trecerea anilor:o portiune delasata crescanda din zona barbiei sau pungile de la ochi sunt rezultatul exrcitarii fortelor externe asupra tesutului celulei si al reactiilor corpului la ele.

O extindere naturala a pielii are loc in timpul sarcinii, cand fetusul exercita presiune asupra peretelui stomacal interior(pic. 3). Copilul functioneaza ca un „extensor intern“ care intinde pielea si stimuleaza cresterea. Pielea situata de-a curmezisul zonei stomacale ramane, in majoritatea cazurilor, usor largita dupa sarcina si mai putin tonifiata decat inainte sarcinii.

Back to question overview2. Schimbari in concordanta cu preferintele culturale, survenind din urma presiunii sau a fortelor de tragere.

De mii de ani, oamenii apartinand diferitelor culturi au folosit presiunea sau fortele de tragere pentru a schimba forma corpului lor. Triburile razboinice Mursi si Surma din sud-estul Etiopiei au obtinut deformari ale anumitor parti ale tesutului moale in zona buzelor si a urechilor folosind bijuterii atasate permanent. Aceste bijuterii functioneaza ca un extensor datorita dimensiunii lor(pic. 4). Faimoasele „Femei Girafa“, din Mae Hong Son(Tailanda), datoreaza popularitatea lor vertebrei cervicale extinse. Marirea este obtinuta prin itnermmediul unor inele duuspuse in jurul gatului care sunt purtate permanent si imping capul mai departe de umeri(pic. 5).

Back to question overview 3. Schimbari de ordin medical survenite in urma folosirii extensoruluir

In domeniul medical sunt folosite atat extensorul natural(3.1), cat si extensorul special(3.2) pentru a corecta parti ale corpului prin presiune mecanuca si forte de tragere.

3.1 Un exsemplu de folosire eficienta a presiunii in ortopediei poate fi gasita in domeniul ortopediei pediatrice. Cu ajutorul brant, specialistul ortoped foloseste greutatea pacientuluisi presiunea asupra piciorului pentru a-l readuce la o forma sanatoasa.

3.2 Dispozitivele de tragere si streching din medicina de specialitate(extensoare) sunt folosite in diverse domenii medicale. Ele sunt impartite in doua grupe: dispozitive de extindere externe(3.2.1) si interne(3.2.2).

3.2.1 Extensoarele externe sunt dispozitive de stretching ortopedice, aplicate extern si conectate corpului pe o perioada de timp limitata sau permanenta. Exemple de dispozitive detasabile sunt: penis-extensorul pentru marirea sau indreptarea penisului(pic. 6a si 6b) sau protezele care nu sunt permanent conectate de dinti, scopul lor fiind sa corecteze numai o malformatie a lor sau o deformare a falcii(pic. 7).

Extensoarele externe conectate permannt de corp sunt folosite pentru asa-zisele extinderi de membre. Aceste dispozititve sunt fixate in partea externa a unei extremitati(i.e un picior mai scurt sau deformat) si insurubate de os. Osul, muschiul, tesutul vor creste si isi vor schimba forma(pic. 8).

3.2.2 Extensoarele implantate sunt folosite in domeniul chirurgiei de reconstructie (i.e, o mastecomie dupa cancer la san). In acest caz, extensorul implantat este o pernuta sintetica dilatabila, amplasata sub pielea pacientului. In curs de cateva luni, pielea creste din nou, datorita presiunii continue din interior si creeaza o cavitate. Dupa ce extensorul este detasat (pic. 9), un implant permanent de silicon este inserat in cavitate pentru a substitui tesutul sanului indepartat (pic. 10 ).

Cu ajutorul unui extensor de piele implantat in interiorul unei zone adecvate(i.e fata), un „surplus“ de tesut de corp poate creste. Acest tesut aditional poate fi transplantat intr-o alta locatie si nici nu va cauza o reactie de respingere din partea corpului, ca in cazul tesuturilor donate (pic. 11).

Back to question overview4. Bibliografie

Apasati aici